top of page
LouiseForslyckeGarbergs_AChoirofGhostsHemligaladan_webb-2875.jpg

WILD HYMNS

Urstig Magazine har den stora äran att presentera världspremiären av musikvideon till låten 'Wild Hymns' av A Choir of Ghosts.

Högst upp på en karg klippa ovanför nordsjön formade de konstanta vindarna tonerna i James Augers huvud. Han är sångaren, gitarristen och låtskrivaren bakom bandet A Choir of Ghosts, som precis har släppt låten Wild Hymns. 

Text, sång och gitarr: James Auger

Synth: Pontus Frisk

Bas: Anton Frengen 

Trummor: Johan Karlsson

Skivbolag: Ninetone Group

Statist: Kent Molin

James berättar att låten handlar om alla vänner han växte upp med, men som han inte längre pratar med. En situation som säkerligen är verklighet för många.

 

– De som format dig är inte ens med i ditt liv längre, säger han. Det är så lätt som människa att säga fel sak när man är sur eller ledsen och sen är det kört.

 

Det var över tio år sedan James flyttade från England till Sverige och han märker stor skillnad på hur svårt det är att hitta nya vänner i Sverige jämfört med i England.

 

– Ni är stängda som personer, säger han och skrattar uppgivet.

 

När James Auger går på scenen och börjar sjunga stänger han ögonen. 

 

– Jag kan inte stänga av det, munnen öppnas och ögonen stängs. 

 

Han tycker att det är ganska tungt att turnera. Texterna James skriver är emotionella, ett sätt för honom att komma ifrån det vardagliga. Istället för att prata om de där ångestdrivande tankarna, sätter han sig med gitarren och sjunger och skriver låtar. 

 

– Jag skriver ganska emotionella grejer. Det blir att jag återupplever de där svåra grejerna varje gång jag sjunger dem. 

 

Är han på en mentalt mörkare plats än vanligt blir det extra jobbigt. Att sjunga deppig musik i en timme gör inte livet bättre. Men för James finns det inget annat sätt att uppträda än att djupdyka ner i känslorna och därmed musiken.  

 

– Det kommer bara. Det är ganska skönt. Men det kanske är tur också att man inte spelar så mycket.

 

Utanför en gammal fiskeby med 30 invånare, i den gamla gruvbyn Port Mulgrave, växte James upp. Alla hans bästa minnen från barndomen är när han var ute i skogen och campade med sina vänner. Minnen från när han och vännerna drack öl, gjorde stora eldar och busade. 

 

James får ibland frågan om han ska skriva någonting glatt och upptempo och ljust. Han konstaterar att han kan om han vill, men han vill inte. Han tycker inte att det blir samma sak. Som utomstående går det nog att lyssna på hans låtar och tolka dem så att de låter glada, men för James innehåller de mycket känsla, och en hel del svärta. Han föredrar det så, på samma sätt som han föredrar en mörk, kall stormig kväll framför en solig, varm sommardag.

“I find the darkness blinding, cos i’ve had my eyes closed for so long” var de första två raderna James skrev på låten Wild Hymns. Två rader som kom rakt ur hjärtat, rena känslor att processa.

Psst. Gillar du låten? Glöm inte att berätta för dina nära och kära om den.

LouiseForslyckeGarbergs_Lofoten_highres-4041.jpg

STÖTTA OSS
- HJÄLP FLER ATT HITTA SIN STIG ATT VANDRA

Gillar du det du läser? Urstig drivs på passion och vi tar gärna emot bidrag för att kunna fortsätta dela inspirerande berättelser.


Swisha: 1235610670

bottom of page